Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | www.samsuntso.org.tr
Tel : +90 362 432 36 26 | İletişim
Dil değiştir : Tr En
Tescil İşlemleri
Limited Şirketler
Anonim Şirketler
Kollektif Şirketler
Gerçek Kişilere Ait Ticari İşletme
Komandit Şirketler
Kooperatifler
Ticari İşletme (Vakıf,Dernek,Diğer)
Yabancı Sermaye İşlemleri
Meşgale Örnekleri
Meşgale Örnekleri
Sermaye Madde Örnekleri
İşletme Rehni
Bölünmeler
Kanunlar
Yönetmelikler ve Tebliğler
Tescil Ara :
Hisse Devri Yolu ile Yabanci Uyruklu Gercek veya Tuzel Kisinin sirkete Ortak Olmasi Durumunda istenilen Evrak « Geri
Yazdır
 İşlem Süresi: 0 dakika


  1. GEREKLİ EVRAKLAR (Ticaret Sicil Müdürlüğü)

    1. Dilekçe (Şirket kaşesi ile yetkili tarafından imzalanmalı, vekaleten imzalanmış ise vekaletin aslı veya  onaylı sureti eklenmeli, ekindeki evrak dökümünü içermelidir)
    2. Noterde düzenlenen hisse devir temlik sözleşmesi (1 Nüsha)
    3. Pay geçişinin işlendiği pay defterinin ilgili sayfasının örneği (1 Nüsha)
    4. Ortaklar Kurulu(Genel kurul) kararı (Noter onaylı-1 nüsha)
    5. Yeni ortağın girişi var ise Nüfus Cüzdan Fotokopisi (T.C. Kimlik Numaralı) (1 nüsha)
    6. Müdür seçimi var ise unvan altında imza beyannamesi (1 nüsha) (2.müdür ortaklık dışından birine veriliyorsa uyruk ve adresi belirtilmeli,ortak dışından müdürlüğü kabul ettiğini beyan eden yazı alınmalı) Şirketin müdürlerinden biri bir tüzel kişi olduğu takdirde, bu kişi bu görevi tüzel kişi adına yerine getirecek bir gerçek kişiyi belirler. Şirketin birden fazla müdürünün bulunması hâlinde, bunlardan biri, şirketin ortağı olup olmadığına bakılmaksızın, genel kurul tarafından müdürler kurulu başkanı olarak atanır.
    7. Tüm ortakların katılmadığı durumlarda ; Ticaret Sicil Gazete sureti ile iadeli taahhütlü bildirime ait belgeler ,Ayrıca anasözleşme de özel çağrı usulü var ise bu usule ilişkin belgeler de eklenmelidir.
    8. Reşit olmayan şirket ortağının anne ve babasının ya da anne/babadan herhangi birisinin şirkete ortak olması halinde reşit olmayan ortak için mahkemeden alınmış kayyum atama kararı
    9. Yeni ortağın yabancı uyruklu olması halinde noter onaylı pasaport sureti,

    (Yabancı uyruklu ortağın ikamet adresi Türkiye’de ise ikamet tezkeresi eklenmelidir.

     Yeni giren ortağın yabancı uyruklu tüzel kişi olması halinde tüzel kişinin güncel sicil kayıtlarını içeren belge ( Bu belge, şirketin tabi bulunduğu ülkedeki noterler tarafından ve o ülkedeki Türk Konsolosluğu veya Türkiye’deki Dışişleri Bakanlığı tarafından ya da Yabancı Resmi Belgelerin Tasdiki Mecburiyetinin Kaldırılması Sözleşmesi hükümlerine göre onaylanmış ve bunların noterden onaylı Türkçe çevirilerinin de yaptırılmış olması gerekir.)

     Dikkat:

    *Noterde Hisse devir sözleşmesi yapıldıktan sonra hisse devri işlemi (şirket sözleşmesinde aksi öngörülmemişse) genel kurulun onayına sunulmadan kabul edilmeyecektir. Genel kurul kararının tarihi  hisse devir sözleşme tarihinden sonra olması uygun olacaktır.

     *Hisse devir kararını ayrılan ortak/ortakların da şirketi devam ettiren ortaklarla birlikte imzalaması gereklidir.

    * Hisse devri kararlarında sermayenin ödendiğinin belirtilmesi gerekmemektedir. Belirtildiği takdirde sermayenin ödendiğine ilişkinSMMM raporu ve faaliyet belgesi eklenmesi gerecektir.

    * Kararın 4.maddesi ayrılan ortağın müdür olması halinde geçerlidir. Ortaklığı biten müdürün görevine dışarıdan devam etmesi durumunda görev kabul beyanı ibraz etmesi gerekmektedir.

    *TTK 623 m. gereğince en az bir ortağın, şirketi her konuda sınırsız temsil ve yönetim hakkına haiz müdür olarak seçilmesi gereklidir.

    *kararın 5.maddesi ;1 den çok müdür atanmışsa ortak dışından olup olmadığına bakılmaksızın bir kişi müdürler kurulu başkanı atanmalıdır.

    *hisse devrine İTİRAZ YOKSA ve başka hususlar da görüşülecekse  yeni giren ortak da karara imza atmalıdır.

İşlem Ücretleri
Kayıtlı Ücret Bilgisi Yok
Dosya Örnekleri
Genel Dilekçe.doc Genel Dilekçe.doc (27 KB)
YABANCI ORTKALAR İÇİN HİSSE DEVRİ BİLGİ FORMU.docx YABANCI ORTKALAR İÇİN HİSSE DEVRİ BİLGİ FORMU.docx (19,94 KB)
Benzer Tescil İşlemleri Tüm Tescil İşlemleri »
Yabanci Uyruklu Gercek Kisi Tacirin Kaydinda istenilen Evrak
Yabanci Sermayeye iliskin islemler
İşlem Süresi: 0 dakika
Yabanci Uyruklu Bir sirketin Turkiye Samsun Şubesinin Tescili ve değişiklik işlemleri
İşlem Süresi: 0 dakika
Yabanci Uyruklu Ortagi Olan Limited sirket Kurulusunda istenilen Evrak
İşlem Süresi: 0 dakika
Otizm
SAMSUN TİCARET ve SANAYİ ODASI
Tel : +90 (362) 432 36 26
Faks : +90 (362) 432 90 55
E-Posta : samsuntso@samsuntso.org.tr
KEP : samsuntso@hs03.kep.tr
Adres : Yenimahalle Mah. 839.Sokak No:120 CANİK / SAMSUN
,
Samsun TSO Bülten
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | Facebook Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | YouTube Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | Twitter Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | Linkedin Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | Instagram Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | RSS
Bilgi Edinme | Telefon Rehberi | Görüş ve Öneri | Üye Bilgi Güncelleme | Hesap Numaraları | Sıkça Sorulan Sorular
Site Haritası | Web Mail | Mobil Site | E-Organ
Ticaret Sicil Gazetesi | Müteahhitlik Karnesi | Marka/Patent Araştır | Fire ve Zaiyat Oranları | Sermaye Piyasa Verileri
Mükellef Bilgileri Bildirimi | Yatırım Teşvik Mevzuatı | NACE Kodu Sorgula | Kamu İhale Bülteni
Barkod İşlemleri | Resmi Gazete | Fuar Rehberi | Mevzuat Ara | M.E.R.S.İ.S
Samsun TSO Eğitim Vakfı | Hizmet Standartları | Basında Biz | Raporlar | İstatistik | Ekonomik Bülten
TOBB - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Enterprise Europe Network Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Blacksea Enterprise Europe Network Rekabet Kurumu
Toplam 1 (bir) adet Duyuru Bulunmaktadır. 1
1
Vergi Mükellefiyetinin Terkin Olması Nedeniyle Üyeliği Askıya Alınan Firmaların Oda Kayıtlarının Silinmesi Hakkında Bilgilendirme
Sayın Üyemiz, Oda sicil kayıtlarımızda vergi mükellefiyet durumları “terk” olarak gözüken üyeler; 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’ nun 3. bölümünde yer alan Oda, Borsa ve Birlik organları seçimlerine katılma niteliklerinin belirtildiği 83. maddesinin f fıkrasında yer alan “Ticari ve sınai kazanç dolayısıyla gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olmak” ibaresi uyarınca, vergi mükellefiyeti olmayan ve / veya vergi mükellefi olduğu bilgisini Odamıza iletmemiş üyelerimiz Odamız seçimlerinde seçme seçilme hakkına sahip olmayacaklardır. Ayrıca, 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu Oda Muamelat Yönetmeliği’nin 14. Maddesinin birinci paragrafındaki “Odalar, Kanunun 10 uncu maddesi uyarınca her yılın Ocak ayında üye kayıtlarını güncelleştirir. Buna göre; vergi mükellefiyetinin terkin edildiği tespit edilen veya içinde bulunulan yıldan önceki ikinci yılın Ocak ayının ilk gününden, güncelleştirme işleminin yapılacağı ana kadar adres ve durumları tespit edilemeyenler ya da bu süre zarfında tahakkuk eden aidat borçlarını ödemeyenlerin üyeliği yönetim kurulu kararıyla askıya alınır.” Aynı yönetmeliğin yedinci paragrafındaki “Vergi mükellefiyetinin terkin edildiğinin tespiti nedeniyle üyeliği askıya alınanlardan, üyeliğinin askıya alınmasına ilişkin yönetim kurulu kararını takip eden yılbaşından itibaren iki yıl içerisinde vergi mükellefiyeti yeniden tesis edilmeyenler 6102 sayılı Kanun ve Ticaret Sicili Yönetmeliği çerçevesinde gerekli işlemlerin yapılması için yönetim kurulunun teklifi ve meclisin kararıyla ilgili ticaret sicili müdürlüğüne bildirilir. Bu bildirimi takip eden ayın ilk günü itibarıyla oda kayıtları silinmiş sayılır.”Hükmü uyarınca vergi mükellefiyet durumunun “terk” olması nedeniyle üyeliği askıya alınanların Oda üyeliği süreç sonunda silinecektir. Kayıtlarımızda vergi mükellefiyet durumu “terk” olarak gözüken ancak fiilen “faal” olan üyelerin veya kayıt silme süreci sonuna kadar geçecek olan zamanda faaliyete geçen üyelerin, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın web sitesinden (www.gib.gov.tr) temin edilecekleri vergi mükellefiyet durum belgesini bilgiguncelleme@izto.org.tr adresinden Odamıza ivedi olarak bildirmeleri gerekmektedir. Firmanızın faaliyeti devam etmiyorsa Ticaret Sicili Müdürlüğü’nde tescille kapanış işlemlerinizi yaptırmanız gerekmektedir. Saygılarımızla... Detay için tıklayınız.
KAPAT X