Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | www.samsuntso.org.tr
Tel : +90 362 432 36 26 | İletişim
Dil değiştir : Tr En
Murzioğlu: “Seçimsiz dönem önemli bir fırsat” « Geri
Murzioğlu: “Seçimsiz dönem önemli bir fırsat”
Samsun TSO’nun Mart ayı Olağan Meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 31 Mart Mahalli İdareler yerel sonuçlarının ülkemize, milletimize ve Samsun’a hayırlı olmasını dileyerek, “Başkanlarımızın Samsun’un kimliğine, ihtiyaçlarına uygun marka değerini güçlendirecek projelere imza atacaklarına inanıyorum.
 5 Nisan, 2024


Samsun TSO’nun Mart ayı Olağan Meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 31 Mart Mahalli İdareler yerel sonuçlarının ülkemize, milletimize ve Samsun’a hayırlı olmasını dileyerek, “Başkanlarımızın Samsun’un kimliğine, ihtiyaçlarına uygun marka değerini güçlendirecek projelere imza atacaklarına inanıyorum. Yerel seçimlerin geride kalmasıyla dört yıllık seçimsiz dönem ülkemiz için önemli bir fırsattır” dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Haluk Akyüz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda söz alan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, iki toplantı arasında yürüttükleri çalışmalar ve gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Konuşmasında, 31 Mart 2024 Pazar günü Mahalli İdareler Yerel Seçimleri sonuçlarının ülkemize, milletimize ve Samsun’a hayırlı olmasını temenni eden Başkan Murzioğlu, “Bu seçim sürecine katılan ve demokratik bir şekilde tamamlayan tüm meclis üyesi arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Seçilen belediye başkanlarımızı ve meclis üyelerini tebrik ediyorum. Görevlerini tamamlayan belediye başkanlarımıza da yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni bir dönemdeyiz. Bu çok önemli ve büyük bir sorumluluk. Başkanlarımızın Samsun’un kimliğine, ihtiyaçlarına uygun marka değerini güçlendirecek projelere imza atacaklarına inanıyorum” dedi.

Murzioğlu: “Yapısal reformların yapılmasını ivedilikle bekliyoruz”

Yerel seçimlerin geride kalmasıyla dört yıllık seçimsiz dönemin ülkemiz için önemli bir fırsat olduğunu belirten Murzioğlu, “Ekonomiye ilişkin atılması gereken çok adım var. Ekonomimizin bel kemiği reel sektörün paydaşları olan üyelerimizin girişimcilerin sürdürülebilirliği adına yapısal reformların yapılmasını ivedilikle bekliyoruz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında hedeflediğimiz muasır medeniyet seviyesine ulaşmak adına tüm gücümüzü bu hedefe kanalize ederek çalışmalı ve üretmeliyiz. Hedefimiz daha fazla üretim, daha fazla yatırım, daha fazla ihracat ve elbette istihdam. Bu duygu ve düşüncelerle sonuçların tekrar hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Ana gündem ekonomi

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası hakkında da meclisi bilgilendiren Murzioğlu, “Toplantı; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Işıkhan, ilgili bakanlık temsilcileri ile sektör meclisi başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Daha öncesinde de Ticaret Bakanı Prof. Dr. Sayın Ömer Bolat’ın ve katılımıyla Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Odaları Müşterek Konseyi’ni ve yine Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’in katılımıyla da TOBB Oda/Borsa Yönetim Kurulu Başkanları İstişare Toplantısını gerçekleştirdik. Her üç toplantının da ana gündem maddesi ekonomiydi. Sizinle üç toplantıda da konuşulan, talep edilen ana başlıkları paylaşmak istiyorum. Reel sektör firmalarımızın krediye erişimde kolaylık sağlanması konusu ilgili bakanlara iletildi. Yatırım ve üretim yapmayı zorlaştıran vergi sistemi yeni baştan tasarlanmalı dedik. İstihdamın ödüllendirilen bir yaklaşımla, istihdamın getirdiği yüklerin azaltılması bu anlamda mevzuatın kolaylaştırılması bir başka beklentimiz. Yatırım izin süreçlerinin kolaylaştırılmasını ifade ettik. Yatırım izinleri ve devlet teşviklerinin tek noktadan takibi ve koordinasyonunu sağlanarak olması gerektiğini ifade ettik. Yatırımların önünü açabilmek üzere yatırım yeri sorunu çözümü konusunda beklentilerimizi de söyledik. Tüm bu saydıklarımın öncesinde iş dünyası olarak her şeyden önce öngörülebilirlik istediğimizin, geleceğe dair yol haritası beklediğimizin özel sektör olarak altını çizdik. Az önce de ifade ettiğim gibi dört yıllık seçimsiz bir döneme giriyoruz. Bu çok önemli bir fırsat. Türkiye’nin ikinci yüzyılında bu anlamda önemli bir ivme yakalayacağımıza inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Meclis, gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından sona erdi.

Diğer Haberler Tüm Haberler »
Samsun TSO Başkanı Murzioğlu, 19 Mayıs coşkusuna ortak oldu Samsun TSO Başkanı Murzioğlu, 19 Mayıs coşkusuna ortak oldu
20 Mayıs, 2025
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla İlkadım Atletizm Sahası’nda düzenlenen kutlama programına katılarak, gençlerin ve vatandaşların bayram sevincine ortak oldu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattığı 19 Mayıs’ın 106. yılı, Samsun’da büyük bir coşku ve gururla kutlandı. Kutlama programına kentin protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlgi büyüktü Etkinlikler sabah saatlerinde başladı. İlkadım Atletizm Sahası’nda gerçekleşen resmi tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinasyonunda hazırlanan gösteriler izleyicilerden tam not aldı. Program kapsamında öğrenciler tarafından sergilenen halk oyunları gösterileri büyük ilgiyle izlendi. Ayrıca çeşitli spor branşlarında yapılan gösteriler, gençlerin enerjisini ve yeteneklerini gözler önüne serdi. Mutluluk ve gurur verici Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da kutlama alanında vatandaşlarla bir araya geldi, gençlerle sohbet etti ve etkinlikleri izledi. Bayramın anlamına değinen Murzioğlu, “19 Mayıs, yalnızca milletimizin kurtuluş meşalesinin yakıldığı gün değil, aynı zamanda gençliğe olan güvenin sembolüdür. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizle bu anlamlı günde bir arada olmak, bizler için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağıdır” dedi. Bayram coşkusu doruğa çıktı Etkinlik boyunca vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla alanı renklendirirken, alkışlarla sahnedeki gösterilere destek verdiler. Marşlar ve şarkılar eşliğinde bayram coşkusunun doruğa çıktığı etkinlikler, gün boyu sürdü. Milli birlik ve beraberlik duygusu bir kez daha güçlü bir şekilde yaşatıldı.  
Samsun TSO’dan, “Yapay Zekâ; KOBİ'ler İçin Fırsatlar Samsun TSO’dan, “Yapay Zekâ; KOBİ'ler İçin Fırsatlar" eğitimi
23 Mayıs, 2025
Samsun TSO’nun Karadeniz Bölgesi koordinatörlüğünü yürüttüğü Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Karadeniz Projesi kapsamında, iş dünyasının temsilcilerine yönelik “Yapay Zekâ; KOBİ'ler İçin Fırsatlar" konulu eğitim düzenlendi.
Otizm
SAMSUN TİCARET ve SANAYİ ODASI
Tel : +90 (362) 432 36 26
Faks : +90 (362) 432 90 55
E-Posta : samsuntso@samsuntso.org.tr
KEP : samsuntso@hs03.kep.tr
Adres : Yenimahalle Mah. 839.Sokak No:120 CANİK / SAMSUN
,
Samsun TSO Bülten
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | Facebook Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | YouTube Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | Twitter Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | Linkedin Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | Instagram Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | RSS
Bilgi Edinme | Telefon Rehberi | Görüş ve Öneri | Üye Bilgi Güncelleme | Hesap Numaraları | Sıkça Sorulan Sorular
Site Haritası | Web Mail | Mobil Site | E-Organ
Ticaret Sicil Gazetesi | Müteahhitlik Karnesi | Marka/Patent Araştır | Fire ve Zaiyat Oranları | Sermaye Piyasa Verileri
Mükellef Bilgileri Bildirimi | Yatırım Teşvik Mevzuatı | NACE Kodu Sorgula | Kamu İhale Bülteni
Barkod İşlemleri | Resmi Gazete | Fuar Rehberi | Mevzuat Ara | M.E.R.S.İ.S
Samsun TSO Eğitim Vakfı | Hizmet Standartları | Basında Biz | Raporlar | İstatistik | Ekonomik Bülten
TOBB - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Enterprise Europe Network Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Rekabet Kurumu