Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | www.samsuntso.org.tr
Tel : +90 362 432 36 26 | İletişim
Dil değiştir : Tr En
“Bu Gençlikten İyi İş Çıkar” « Geri
“Bu Gençlikten İyi İş Çıkar”
Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğılu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Merkez OSB'nin iş birliğinde yürütülen “Bu Gençlikten İyi İş Çıkar' projesi kapsamında yapılan çalışmaların görüşüldüğü toplantıya katıldı.
 11 Kasım, 2024


Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğılu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Merkez OSB'nin iş birliğinde yürütülen “Bu Gençlikten İyi İş Çıkar' projesi kapsamında yapılan çalışmaların görüşüldüğü toplantıya katıldı.

Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II) çerçevesinde, Avrupa Birliği ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) eş finansmanıyla yürütülen “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler (NEET) İçin İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO)” projesi hakkında OMÜ Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Cenk Gezegin ve Merkez OSB Müdürü Hakan Tütüncü tarafından sunum yapıldı.

Yapılan çalışmalar anlatıldı

Yapılan sunumda, proje kapsamında OMÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde kurulan laboratuvar ve atölyelerde verilen mesleki eğitimler, eğitim verilen 60 kursiyerden 34’ünün istihdam edildiği proje kapsamında TR83 bölgesinde (Samsun, Amasya, Tokat, Çorum) faaliyet gösteren firmaların yüksek teknoloji kullanımı ihtiyaç alanlarının belirlenmesi anket sonuçları, proje kapsamında Almanya’ya gerçekleştirilen 2 günlük teknik ziyarette gezilen firmalar, yenilenebilir enerji alanındaki güncel gelişmeler, yenilenebilir enerjinin Almanya’daki önemi ve yaygın kullanımı hakkında bilgi verildi.

Destek devam edecek

Samsun Valisi Orhan Tavlı; tamamlanan projenin faaliyetlerinin ve sonuçlarının hayırlı olmasını temenni ederek, ilerleyen süreçte sanayinin ihtiyaçlarına yönelik yapılabilecek diğer projeler ile ilgili desteklerinin süreceğini ifade etti.

Diğer Haberler Tüm Haberler »
Samsun TSO heyeti, Batumi Build 2024 Fuarı’na katıldı Samsun TSO heyeti, Batumi Build 2024 Fuarı’na katıldı
10 Aralık, 2024
Samsun TSO Yönetimi, Gürcistan'ın Batum kentinde bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Uluslararası İnşaat Malzemeleri, Teknolojileri ve Gayrimenkul Fuarı (Batumi Build 2024) programına katıldı. Doğu Karadeniz Bölgesi’nden birçok Oda başkanının da katıldığı fuar programında, Samsun TSO heyeti ayrıca, ikili iş görüşmeleri yaparak ziyaretlerde bulundu. 
Samsun TSO’dan, “Sürdürülebilir Tedarik Zinciri & Lojistik Yönetimi Samsun TSO’dan, “Sürdürülebilir Tedarik Zinciri & Lojistik Yönetimi" eğitimi
23 Aralık, 2024
Samsun TSO’nun Karadeniz Bölgesi koordinatörlüğünü yürüttüğü Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Karadeniz Projesi kapsamında, iş dünyasının temsilcilerine yönelik, "Sürdürülebilir Tedarik Zinciri & Lojistik Yönetimi" adı altında eğitim gerçekleştirildi.
Otizm
SAMSUN TİCARET ve SANAYİ ODASI
Tel : +90 (362) 432 36 26
Faks : +90 (362) 432 90 55
E-Posta : samsuntso@samsuntso.org.tr
KEP : samsuntso@hs03.kep.tr
Adres : Yenimahalle Mah. 839.Sokak No:120 CANİK / SAMSUN
,
Samsun TSO Bülten
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | Facebook Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | YouTube Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | Twitter Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | Linkedin Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | Instagram Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | RSS
Bilgi Edinme | Telefon Rehberi | Görüş ve Öneri | Üye Bilgi Güncelleme | Hesap Numaraları | Sıkça Sorulan Sorular
Site Haritası | Web Mail | Mobil Site | E-Organ
Ticaret Sicil Gazetesi | Müteahhitlik Karnesi | Marka/Patent Araştır | Fire ve Zaiyat Oranları | Sermaye Piyasa Verileri
Mükellef Bilgileri Bildirimi | Yatırım Teşvik Mevzuatı | NACE Kodu Sorgula | Kamu İhale Bülteni
Barkod İşlemleri | Resmi Gazete | Fuar Rehberi | Mevzuat Ara | M.E.R.S.İ.S
Samsun TSO Eğitim Vakfı | Hizmet Standartları | Basında Biz | Raporlar | İstatistik | Ekonomik Bülten
TOBB - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Enterprise Europe Network Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Blacksea Enterprise Europe Network Rekabet Kurumu
Toplam 1 (bir) adet Duyuru Bulunmaktadır. 1
1
Vergi Mükellefiyetinin Terkin Olması Nedeniyle Üyeliği Askıya Alınan Firmaların Oda Kayıtlarının Silinmesi Hakkında Bilgilendirme
Sayın Üyemiz, Oda sicil kayıtlarımızda vergi mükellefiyet durumları “terk” olarak gözüken üyeler; 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’ nun 3. bölümünde yer alan Oda, Borsa ve Birlik organları seçimlerine katılma niteliklerinin belirtildiği 83. maddesinin f fıkrasında yer alan “Ticari ve sınai kazanç dolayısıyla gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olmak” ibaresi uyarınca, vergi mükellefiyeti olmayan ve / veya vergi mükellefi olduğu bilgisini Odamıza iletmemiş üyelerimiz Odamız seçimlerinde seçme seçilme hakkına sahip olmayacaklardır. Ayrıca, 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu Oda Muamelat Yönetmeliği’nin 14. Maddesinin birinci paragrafındaki “Odalar, Kanunun 10 uncu maddesi uyarınca her yılın Ocak ayında üye kayıtlarını güncelleştirir. Buna göre; vergi mükellefiyetinin terkin edildiği tespit edilen veya içinde bulunulan yıldan önceki ikinci yılın Ocak ayının ilk gününden, güncelleştirme işleminin yapılacağı ana kadar adres ve durumları tespit edilemeyenler ya da bu süre zarfında tahakkuk eden aidat borçlarını ödemeyenlerin üyeliği yönetim kurulu kararıyla askıya alınır.” Aynı yönetmeliğin yedinci paragrafındaki “Vergi mükellefiyetinin terkin edildiğinin tespiti nedeniyle üyeliği askıya alınanlardan, üyeliğinin askıya alınmasına ilişkin yönetim kurulu kararını takip eden yılbaşından itibaren iki yıl içerisinde vergi mükellefiyeti yeniden tesis edilmeyenler 6102 sayılı Kanun ve Ticaret Sicili Yönetmeliği çerçevesinde gerekli işlemlerin yapılması için yönetim kurulunun teklifi ve meclisin kararıyla ilgili ticaret sicili müdürlüğüne bildirilir. Bu bildirimi takip eden ayın ilk günü itibarıyla oda kayıtları silinmiş sayılır.”Hükmü uyarınca vergi mükellefiyet durumunun “terk” olması nedeniyle üyeliği askıya alınanların Oda üyeliği süreç sonunda silinecektir. Kayıtlarımızda vergi mükellefiyet durumu “terk” olarak gözüken ancak fiilen “faal” olan üyelerin veya kayıt silme süreci sonuna kadar geçecek olan zamanda faaliyete geçen üyelerin, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın web sitesinden (www.gib.gov.tr) temin edilecekleri vergi mükellefiyet durum belgesini bilgiguncelleme@izto.org.tr adresinden Odamıza ivedi olarak bildirmeleri gerekmektedir. Firmanızın faaliyeti devam etmiyorsa Ticaret Sicili Müdürlüğü’nde tescille kapanış işlemlerinizi yaptırmanız gerekmektedir. Saygılarımızla... Detay için tıklayınız.
KAPAT X