|
|
|
23 Ağustos, 2022
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Odamıza iletilen yazıda; T.C. Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş'un katılımıyla "Türkiye, Gürcistan ve Avrupa Birliği arasında Çapraz Kümülasyon: Ticaret ve Yatırım Fırsatları" İş Forumu'nun 9 Eylül 2022 tarihinde Sheraton Grand Tbilisi Metechi Palace'ta gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü, TOBB, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Gürcistan Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde ve Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenecek söz konusu İş Forumuna, çapraz kümülasyon araştırması kapsamındaki sektörlerde faaliyet gösteren Türk ve Gürcü firmaların katılımının beklendiği ifade edilmektedir.
Söz konusu etkinlik çerçevesinde Gürcü iş insanları ile ikili görüşmeler gerçekleştirmeyi, Türkiye-Gürcistan ve Gürcistan-AB arasındaki Serbest Ticaret Anlaşmaları ve çapraz kümülasyon mekanizmasının sağladığı avantajlardan yararlanmayı arzu eden, bu kapsamda ortak girişim ve/veya yatırım projelerine ilgi duyan firmaların https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/1441/18875 adresindeki formu eksiksiz şekilde doldurmaları gerektiği belirtilmektedir.
Taslak program ile başvuru koşullarının yer aldığı bilgi notu ekte paylaşılmakta olup, detaylı program bilgisi ön kayıt yaptıran firma temsilcileri ile paylaşılacaktır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
EİDS Kimlik ve Yetki Doğrulaması Hk. |
20 Kasım, 2023 |
Ticaret Bakanlığından Birliğimize iletilen ekli yazıda; ikinci el motorlu kara taşıtlarının ve taşınmazların satışına yönelik ilanlara elektronik ortam sağlayan gerçek veya tüzel kişilere getirilen yükümlülükler bildirilmektedir.
|
|
|
|
İtalya'da Yayımlanan Euro-3 ve Euro-4 Standartlarındaki Araçlara Yönelik Kararname Hakkında |
17 Kasım, 2023 |
Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne iletilen yazıda; İtalya'nın bazı bölgelerinde, Ekim 2024'ten itibaren geçerli olmak üzere Euro-3 ve Euro-4 standartlarındaki araçların yük taşımalarına izin verilmeyeceği belirtilmekte ve söz konusu düzenlemeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin bir örneği ekte iletilmektedir. |
|
|
|
Dost Ülke Vatandaşları ve Tüzel Kişiliklerinin Rusya’da Hesap Açmalarının Kolaylaştırılması |
17 Kasım, 2023 |
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda, Rusya Federasyonu (RF) Hükümetine ait internet sayfasında, dost ülke vatandaşları ve tüzel kişilerinin RF'de iş kurmalarını kolaylaştıracak bir takım kararlar alındığı, ülkemizin de aralarında bulunduğu anılan ülke vatandaşları ve tüzel kişilerinin RF bankalarında hesap açmalarının kolaylaştırılmasının amaçlandığı, bunun için söz konusu kişilerin kendi ülkelerinde bulunan finansal kuruluşlara gerekli belgeleri sunmak suretiyle RF bankalarında hesap açmalarının mümkün olacağı belirtilmektedir.
Yazıda devamla, bahse konu habere http://government.ru/news/49928/ adresinden ulaşılabildiği hususunu, bilgilerinize sunarız.
|
|
|
|
Mısır Arap Cumhuriyeti İhale Duyurusu |
27 Kasım, 2023 |
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gelen yazıda, Mısır Arap Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı, Mısır Ulusal Demiryolları(ENR), Lojistik Merkezi İdaresi tarafından klimalı yolcu vagonu için taşıma hizmetleri, yolcu trenlerinin işletilmesi ve bakımına ilişkin açılan ihaleye ait detaylı bilgiler ekte yer almaktadır. |
|
|
|
Kırgız Cumhuriyeti’nde Nadir Toprak Rezervleri |
27 Kasım, 2023 |
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gelen yazıda, Kırgız Cumhuriyeti’nde bulunan nadir toprak elementleri rezervleri listesi iletilmekte olup, konu ile ilgilen firmaların detaylı bilgi için Kırgız Ankara Büyükelçiliği ile temasa geçmesi (kgembass.tr@mfa.gov.tr, Tel: 05380645994-Watsapp) talep edilmektedir. |
|
|
|