Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | www.samsuntso.org.tr
Tel : +90 362 432 36 26 | İletişim
Dil değiştir : Tr En
T.C. Samsun Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü - Kiralama İlanı (48/1) « Geri
 27 Haziran, 2022

T.C. Samsun Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü - Kiralama İlanı (48/1)

"İlimiz, Tekkeköy İlçesi, Akbaşlar Mahallesinde bulunan 123 ada 2 parsel numaralı 58.077,25 m² yüzölçümlü Ladik İlçesi, Güvenli Mahallesinde bulunan 121 ada 11 parsel numaralı 29.559,00 m² yüzölçümlü ve Kavak İlçesi, Tekke Mahallesinde bulunan 102 ada 172 parsel numaralı 90.946,73 m² yüzölçümlü taşınmazların ağaçlandırma amacıyla kiraya verilmesine esas olmak üzere Yeşilırmak Emlak Müdürlüğümüzce hazırlanan ilan metni yazımız ekinde gönderilmektedir."

T.C. Samsun Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü - Kiralama İlanı.pdf T.C. Samsun Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü - Kiralama İlanı.pdf (404,17 KB)
Diğer Duyurular Tüm Duyurular »
 
ATS Bilgilerinin Bildirim Zorunluluğu
20 Kasım, 2023
Karayolu taşımacılık faaliyetleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Karayolu Taşıma Yönetmeliği hükümlerince düzenlenmektedir. ·4. maddesinde, Araç Takip Sistemi (ATS), taşıtların seyahate başladıktan sonraki seyrinin elektronik olarak takip edileceği/edilebildiği sistem olarak tanımlanmıştır. ·40. maddesinin 3. fıkrasında, A1, A2, B2 ve D2 yetki belgesi sahiplerinin, sefere göndereceği taşıtın plakası ve ATS bilgilerini, taşıtta görevli personel bilgileri ile birlikte yolculara ait bilgileri, seyahatin başlangıç saatinden en geç 1 saat öncesine, seyahati yapamayan veya tamamlamayan yolcu bilgilerini ise bu durumun meydana geldiği saatten en geç 30 dakika sonrasına kadar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın U-ETDS sistemine iletmek zorunda oldukları ve yapılan denetimlerde, bu yükümlülüğün yerine getirildiğinin teyidi halinde, taşıma yapılan taşıttan taşıma sözleşmesinin ibrazının istenilmediği, 40. maddesinin 4. fıkrasında, A1, B1 ve D1 ile kalkış veya varış yeri Büyükşehir olup tarifeli olarak faaliyet gösterecek D4 yetki belgesi sahiplerinin, yapacakları düzenli yolcu taşımacılığı faaliyetinde, onaylı zaman tarifesinde belirtilen saatteki sefere göndereceği taşıtın plakası ve ATS bilgilerini, taşıtta görevli personel bilgileri ile birlikte yolculara ait, 36. maddenin ikinci ve üçüncü fıkraları ile 38. maddesinin birinci fıkrasında belirtilen bilgileri, seyahat başlayıncaya kadar seyahati yapamayan veya tamamlamayan yolcu bilgilerini ise, bu durumun meydana geldiği saatten en geç 30 dakika sonrasına kadar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın U-ETDS sistemine işlemek/iletmek zorunda oldukları, ·Geçici 2. maddesinde ise, 40. maddenin 3. ve 4. fıkraları ile belirlenen ATS bilgilerinin bildirim zorunluluğunun 01/01/2024 tarihine kadar uygulanmayacağı hüküm altına alınmıştır. Bu itibarla, yukarıda belirtilen mevzuat hükümleri çerçevesinde; ATS bilgilerinin bildirim zorunluluğunun 01/01/2024 tarihinden itibaren başlayacağı göz önünde bulundurularak, taşıma firmalarının herhangi bir mağduriyet yaşamamasını teminen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yürürlüğe giren Usul ve Esaslar aşağıdaki ekte belirtilmektedir.  
Eğitim Planları
28 Kasım, 2023
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gelen ve ekte bir örneği sunulan ilgi yazıda, 5-6-7 Aralık 2023 tarihlerinde Ticaret Bakanlığı tarafından "İhracat Süreçleri ve Yeni Nesil Devlet Destekleri Eğitim Programı"nın 1000 kişilik kontenjan sınırı ile çevrimiçi olarak gerçekleştirileceği açıklanmış olup, programa katılmak isteyenlerin 3 Aralık 2023 tarihi saat 18.00'e kadar yazıda verilen kayıt linki üzerinden kayıt yaptırabileceği bildirilmiştir.
Panama Kanalı Geçiş Kısıtlaması Hk.
13 Kasım, 2023
İlgi : Ticaret Bakanlığı'nın 07.11.2023 tarihli ve E-68460249-458.99-00090655012 sayılı yazısı. İlgide kayıtlı yazıda, küresel ısınma sebebiyle beklenenden daha az yağış alan Panama'da deniz ve göl suyu seviyelerinde düşüş yaşandığından dolayı Atlas Okyanusu ile Pasifik Okyanusunu birbirine bağlayan ve dünya ticaretinin yaklaşık %6'sının geçtiği Panama Kanalı'nda gemi trafiğinin aksadığı ifade edilmiştir. Panama Ticaret Müşavirliğinden alınan bir yazıda ise, günde ortalama 39 geminin geçiş yaptığı kanaldan geçen gemi sayısının Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında 36, 35 ve son olarak 31'e düşürülmesinin ardından Panama Kanalı Otoritesi (ACP) tarafından yapılan son açıklamada, su tasarrufu amacıyla 3 Kasım 2023 tarihinden itibaren gemi geçişlerinin tekrar kademeli olarak azaltılacağı ve 1950 yılından beri ilk kez Kanal'ın en kurak döneminin yaşandığından bahisle 3-7 Kasım 2023 tarihleri arasında günde 25 geminin, 8-30 Kasım 2023 tarihleri arasında ise 24 geminin geçişine izin verileceği bilgisi paylaşılmıştır. Bu çerçevede, Kanalı kullanacak gemilerin "transit rezervasyon sistemi" (https://pancanal.com/en/transit-reservation-system/)'ni kontrol etmelerinin önem arz ettiği ve Panama Kanalı'nın devam etmesi muhtemel kuraklık sürecinde söz konusu duruma ilişkin kısıtlamaların artırabileceği ihtimalinin firmalarımızca göz önünde bulundurulmasının gerekliliği vurgulanmıştır. Bilgilerini ve ürün ve hammadde tedariği için Panama Kanalı'nı kullanan firmalar ile lojistik ve yük taşımacılığı yapan üyelerimizin ek bilgi için Ticaret Müşavirliğimiz (panama@ticaret.gov.tr) ile iletişime geçmesini rica ederiz.
Anonim Şirket Genel Kurulları Hk.
29 Kasım, 2023
Samsun Ticaret İl Müdürlüğü’nden Odamıza iletilen yazıda, Anonim Şirket Genel Kurulları hakkında bilgilendirmede bulunulmuştur. Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu imzasıyla gelen yazı aşağıdaki şekildedir: Bilindiği üzere, Anonim Şirketlerin Genel Kurul Toplantılarının Usul ve Esasları ile Bu Toplantılarda Bulunacak Bakanlık Temsilcileri Hakkında Yönetmeliğin “Bakanlık Temsilcisi istenmesi” başlıklı 35’nci maddesinde; “(1)Yönetim kurulu tarafından çağrısı yapılan genel kurul toplantılarında Bakanlık temsilcisinin bulundurulması için; yönetim kurulu üyelerinden herhangi biri tarafından veya şirketi (Değişik ibare:RG-29/5/2021-31495) temsile yetkili kılınan kişilerce toplantının yer, gün ve saati bildirilmek suretiyle toplantı tarihinden en az on gün önceden Ek-1’deki örneğe uygun olarak bir dilekçe ile (Ek ibare:RG-9/10/2020-31269) fiziki ortamda veya MERSİS üzerinden elektronik ortamda müracaat edilmelidir(…) (2) Müracaatın on günden daha kısa bir sürede yapılabilmesi müracaat merciinin uygun görüşüne bağlıdır. Genel kurul toplantılarının yoğun olduğu dönemlerde Bakanlık temsilcisi görevlendirilmesinde bir aksaklığa yol açılmaması için toplantıya çağrı işlemlerine başlanmadan önce gün alınması hususunda Genel Müdürlük/il müdürlükleri düzenleme yapmaya yetkilidir.” hükümlerine yer verilmiştir. 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu Madde 409. maddesinde de ''(1) Genel kurullar olağan ve olağanüstü toplanır. Olağan toplantı her faaliyet dönemi sonundan itibaren üç ay içinde yapılır. Bu toplantılarda, organların seçimine, finansal tablolara, yönetim kurulunun yıllık raporuna, kârın kullanım şekline, dağıtılacak kâr ve kazanç paylarının oranlarının belirlenmesine, yönetim kurulu üyelerinin ibraları ile faaliyet dönemini ilgilendiren ve gerekli görülen diğer konulara ilişkin müzakere yapılır, karar alınır. '' hükmü yer almaktadır. Bu itibarla, Müdürlüğümüze MERSİS üzerinden yapılan A.Ş. Bakanlık Temsilcisi görevlendirme başvurularının ilgili mevzuat hükümleri kapsamında, yasal sürelere uygun olarak gerçekleştirilmesi için, odanız üyesi anonim şirketlere gerekli bilgilendirilmesinin yapılması hususunda, bilgi ve gereğini rica ederim.
Türkiye-Türkmenistan İş Forumu, Aşkabat/Türkmenistan
21 Kasım, 2023
Türkiye-Türkmenistan Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu (HEK) Eş Başkanı T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz'ın HEK 7. Dönem Toplantısı vesilesiyle yapacağı Türkmenistan ziyareti kapsamında 6 Aralık 2023, Çarşamba günü Türkiye-Türkmenistan İş Forumu'nun TOBB ve DEİK işbirliğinde Aşkabat'ta düzenlenmesi öngörülmektedir. Bahse konu İş Forumuna katılmayı arzu eden firma ve kurum temsilcilerinin 27 Kasım 2023, Pazartesi günü saat 18:00'e kadar https://anket.tobb.org.tr/#/anket/turkmenistan-is-forumu yer alan formu doldurarak ön kayıt oluşturmaları gerekmektedir.
SAMSUN TİCARET ve SANAYİ ODASI
Tel : +90 (362) 432 36 26
Faks : +90 (362) 432 90 55
E-Posta : samsuntso@samsuntso.org.tr
KEP : samsuntso@hs03.kep.tr
Adres : Yenimahalle Mah. 839.Sokak No:120 CANİK / SAMSUN
Samsun TSO web.TV
Samsun TSO Açılım Dergisi
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | Facebook Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | YouTube Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | Twitter Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | RSS
Bilgi Edinme | Telefon Rehberi | Görüş ve Öneri | Üye Bilgi Güncelleme | Hesap Numaraları | Sıkça Sorulan Sorular
Site Haritası | Web Mail | Mobil Site | E-Organ
Ticaret Sicil Gazetesi | Müteahhitlik Karnesi | Marka/Patent Araştır | Fire ve Zaiyat Oranları | Sermaye Piyasa Verileri
Mükellef Bilgileri Bildirimi | Yatırım Teşvik Mevzuatı | NACE Kodu Sorgula | Kamu İhale Bülteni
Barkod İşlemleri | Resmi Gazete | Fuar Rehberi | Mevzuat Ara | M.E.R.S.İ.S
Samsun TSO Eğitim Vakfı | Hizmet Standartları | Basında Biz | Raporlar | İstatistik | Ekonomik Bülten
TOBB - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Enflasyonla Topyekün Mücadele Blacksea Enterprise Europe Network Samsun AB Bilgi Merkezi Blacksea Enterprise Europe Network Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOSGEB Resmi Web Sitesi KGF: Kredi Garanti Fonu KOBİ Bilgi Sitesi Rekabet Kurumu Rekabet Kurumu