|
|
|
19 Şubat, 2021
Samsun Mesleki Eğitim Merkezi (Çıraklık Eğitim) Müdürlüğünde kalfalık, Ustalık veya Usta Öğreticilik Belgesi almış olan kişilerin, belgelerini E-Devlet üzerinden kontrol etmeleri gerekmektedir.
E-Devlet sisteminde göremedikleri takdirde, belgelerin geçerliliği için 28 Şubat 2021 tarihine kadar Kalfalık/Ustalık/Usta Öğreticilik Belgesi ve kimlikle birlikte Samsun Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Bitki Sağlığı Sertifikası |
19 Mart, 2021 |
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Bakanlıklarına gönderilen yazı ile Bitki Sağlığı Sertifikası hakkında bilgi verildiği ve işlemlerde yeknesaklık sağlanması amacıyla ilgililere duyurulmasının talep edildiği bildirilmektedir.
TOBB’dan alınan söz konusu yazı ekte tarafınıza sunulmuştur.
|
|
|
|
Moldova Ticaret Forumu Daveti |
16 Nisan, 2021 |
Moldova Ticaret Forumu 2021'in, internet üzerinden, 28-30 Nisan 2021 tarihlerinde gerçekleştirileceği bildirilmektedir. 300'e yakın Moldovalı firmanın katılımının beklendiği etkinliğe kayıt için https://moldova-trade-forum.b2match.io/home adresi ziyareti edilmelidir. Etkinlikte yerel ve Avrupa pazarından yeni işbirliği imkanları bulma ve firmalar ile ikili görüşmeler gerçekleştirme fırsatları sağlanacaktır. |
|
|
|
|
|
İŞLETMENİZDE COVİD-19 KURALLARINA NE KADAR UYUYORSUNUZ? |
22 Mart, 2021 |
Sayın üyemiz işletmenizde genel olarak Covid-19 kurallarına ne ölçüde uyduğunuzu aşağıdaki sorularla cevap verebilirsiniz.
Saygılarımızla.
İŞLETMENİZDE COVİD-19 KURALLARINA NE KADAR UYUYORSUNUZ?
1.İşyeri girişinde ateş ölçümü yapılıyor mu?
2.İşyeri girişinde görünürde ve rahatlıkla ulaşılabilecek dezenfektan kiti bulunuyor mu?
3.İşyeri içerisinde personel ve müşteriler tarafından maske kullanılıyor mu?
4.İşyerindeki çalışanlarca genel temizlik ve hijyen kurallarına uyuluyor mu?
5.İşyeri dışarısında ve içerisinde mesafe kuralına uygun bekleme sırası işaretlemesi yapılmış mı?
6.İşyeri içerisindeki fiziki düzenlemeler mesafe kurallarına uygun olarak yapılmış mı?
7.İşyerine ait genel kullanım alanlarında temizlik ve hijyen kurallarına uyuluyor mu?
8.İşyeri içerisinde ve dışarısında alınacak tedbirlere ilişkin uyarı levhaları ve afişler mevcut mudur?
9.İşyeri havalandırmasında klima ve/veya hava perdesi kullanıyor mu?
10.İşyeri girişinde içeride bulunabilecek azami kişi sayısını (4 m2'ye 1 kişi) belirtir bilgilendirme afişleri bulunmakta mıdır?
11.İşyeri için “Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi” ilgili işyeri başlığında belirlenmiş kriterlere uygun tedbirler alınmış mı? |
|
|
|
|