|
|
|
13 Ekim, 2022
"Ekte nitelikleri belirtilen Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Müştereklerine ait, VAKIF ALIŞVERİŞ VE YAŞAM MERKEZİ, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesi gereği Açık Teklif Usulü ile 10 (on) yıl süreyle Kiralanması ve Yönetilmesi işi, ihale edilecektir."
(T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Vakıflar Genel Müdürlüğü Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Digital Impact 2025 Ankara Zirvesi |
10 Haziran, 2025 |
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) himayesinde daha önceden 16 Haziran 2025 günü düzenleneceği bildirilen, dijital ve yeşil dönüşüm konularında farkındalığı artırmak, KOBİ'leri yapay zeka, sürdürülebilirlik başta olmak üzere ikiz dönüşüm süreçlerine uyumlarını artırıcı uygulamalarla buluşturacak Digital Impact 2025 Ankara Zirvesi programının yılın ikinci yarısına ertelendiği bildirilmiştir.
|
|
|
|
Ticaret Bakanlığı İhracat Süreçleri ve Devlet Destekleri Eğitim Programı |
2 Haziran, 2025 |
Ticaret Bakanlığı'ndan Birliğimize gönderdiği ve ekte bir örneği sunulan ilgi yazıda, 17-19 Haziran 2025 tarihlerinde Ticaret Bakanlığı tarafından "Ticaret Bakanlığı İhracat Süreçleri ve Devlet Destekleri Eğitim Programı"nın çevrimiçi olarak gerçekleştirileceği belirtilmiş olup, programa katılmak isteyenlerin 15 Haziran 2025 tarihi mesai bitimine kadar yazıda verilen kayıt linki üzerinden kayıt yaptırabileceği bildirilmiştir |
|
|
|
|
|
5549 Sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun Hk. |
13 Haziran, 2025 |
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza gönderilen ilgi yazıda; E-ticaret platformlarının Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu tarafından hazırlanan 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında "yükümlü" statüsüne tabi tutuldukları, bu çerçevede, söz konusu e-ticaret platformlarının, işbu mevzuattan doğan yükümlülüklerini yerine getirebilmek amacıyla, e-ticaret platformlarında faaliyet gösteren işletmelerden belirli bilgi ve belgeleri temin edip bu bilgileri doğrulamak ile yükümlü oldukları bildirilmiştir.
Bu kapsamda, e-ticaret platformlarında faaliyet göstermeye devam edecek işletmelerin, e-ticaret platformları tarafından talep edilen bilgi ve belgeleri eksiksiz ve gecikmeksizin sunmaları önem arz etmektedir. Aksi takdirde, hem ilgili işletmelerin platformlar üzerindeki faaliyetlerinin ve ödeme akışlarının kesintiye uğraması hem de nihai tüketicilerin olumsuz etkilenmesi gibi sonuçlarla karşı karşıya kalınabilecektir.
Bu durumun önüne geçilebilmesi amacıyla, bahse konu belge taleplerine en kısa sürede yanıt verilmesi hususunu bilgilerinize arz ederiz.. |
|
|
|
|
|