Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | www.samsuntso.org.tr
Dil değiştir : Tr En
Maden Atıkları Yönetmeliğinin Uygulanmasına İlişkin Açıklamalar « Geri
 22 Haziran, 2018

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca; madenlerin aranması, çıkarılması ve zenginleştirilmesinden kaynaklanan maden atıklarının yönetimine ilişkin usul ve esasların belirlendiği Maden Atıkları Yönetmeliği'nin 15.07.2015 tarih ve 29417 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandığı ve 15.07.2017 tarihinde yürürlüğe girdiği hatırlatılmaktadır.

Yönetmeliğin yürürlük tarihi itibariyle gelen görüş ve değerlendirmeler ile Bakanlığın tespitleri neticesinde, getirilen açıklamalara bazı ilave ve düzeltmelerin yapılması gerektiği mütalaa edilmiştir.

Bu çerçevede, Maden Atıkları Yönetmeliği'nin uygulanmasında; açıklama metni ve ek doğrultusunda iş ve işlem tesis edilecektir.

2656-1.pdf 2656-1.pdf (859,48 KB)
Diğer Duyurular Tüm Duyurular »

T.C. Samsun Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Kızılırmak Emlak Müdürlüğü İhale İlanı
24 Haziran, 2019
4706 Sayılı Hazineye Ait Taşınmazların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun Ek-3 üncü maddesine dayanılarak yayımlanan Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul Esaslara göre, yazımız eki ilan metninde yazılı Hazine adına kayıtlı taşınmazlar üzerinde gerçek ve tüzel kişiler lehine 49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkı tesis edilecektir.
Yatırım Teşvik Belgesi Nasıl Alınır?
13 Haziran, 2019
2 Temmuz 2018 tarihinden itibaren yeni yatırım teşvik belgesi düzenlenmesine ilişkin tüm müracaatlar ile yabancı yatırımcıların Türkiye’de kurdukları şirket ve şubeler tarafından Bakanlığımıza yapılan bildirimler Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen E-TUYS adlı web tabanlı uygulama aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Yalnızca nitelikli elektronik sertifika sahibi olan ve yetkilendirme başvurusu talebi Bakanlığımızca onaylanmış kişiler E-TUYS aracılığıyla yatırım teşvik işlemlerini yürütmek üzere sisteme erişebilmektedir. Bu nedenle, yatırımcıların ilk etapta yetkilendirme işlemini gerçekleştirmek üzere Bakanlığımıza müracaat etmeleri gerekmektedir.   Yetkilendirme talepleri Bakanlığımıza posta yolu ile yapılmakta olup, gerekli doküman örneklerine aşağıda yer alan linklerden ulaşabilirsiniz: E-TUYS Yetkilendirme Kılavuzu ve Genel Bilgiler için tıklayınız Dilekçe için tıklayınız Taahhütname için tıklayınız Kullanıcı yetkilendirme formu için tıklayınız Azilname için tıklayınız   Yetkilendirme talebinin Genel Müdürlüğümüzce sonuçlandırılmasının akabinde E-TUYS üzerinden işlem yapmaya yetkili kişiler tarafından sisteme giriş yapılıp, işlemler başlatılabilir. E-TUYS sisteminde gerçekleştirilecek işlemlere ilişkin detaylı bilgiler için kılavuzlarda tanımlı adımların takip edilmesi gerekmektedir. E-TUYS Yatırımcı Bilgi Girişi Kılavuzu için tıklayınız E-TUYS Kullanım Kılavuzu için tıklayınız
Rus Enerji Haftası
29 Nisan, 2019
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gelen yazıda, Dışişleri Bakanlığı'ndan alınan yazıya atfen; Rus Enerji Haftası (Russian Energy Week) Uluslararası Forumu'nun 2-5 Ekim 2019 tarihlerinde Moskova'da düzenleneceği bildirilmiştir.
U-ETDS ve Sayısal Takograf Bilgilendirme Toplantısı
13 Mayıs, 2019
C2, C3, K1, K3, L1, N1, N2, R1, R2, M1, M2, P1, P2, T1 ve/veya T2 yetki belgesi düzenlenmiş firmaların 31.12.2019 tarihinden itibaren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca belirlenen verilerin Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemine (U-ETDS) gönderilmesi zorunlu olacaktır. Ayrıca, Yetki belgesi sahipleri, sayısal  takograf kullanılması zorunlu olan ve yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı bulunan taşıtları için sayısal takograf ünitelerindeki verileri kart verme otoritesine göndermeleri 01.01.2020 tarihinden itibaren zorunlu hale gelecektir. Firmaların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği koordinasyonunda Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Samsun My House Hotelde 17 Mayıs 2019 Cuma günü saat 10:00’da bir bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir. Toplantıya ilgili tüm üyelerimiz davetlidir.   PROGRAM: 17 Mayıs 2019, Cuma Yer: Samsun My House Hotel 09.45-10.00        Kayıt 10.00-10.15        Açılış Konuşmaları 10.15-11.45        Karayolu Taşıma Yönetmeliği ve İlgili Mevzuat (UETDS Sistemi Tanıtımı) 11.45-12.00        Kahve Molası 12.00-13.30        Karayolu Taşıma Yönetmeliği ve İlgili Mevzuat (Sayısal Takograf Sistemi Tanıtımı) 13.30-14.00        Soru-Cevap 14.00                  Kapanış
ASKERİ FABRİKALAR ONAYLI TEDARİKÇİ BAŞVURULARI