Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | www.samsuntso.org.tr
Dil değiştir : Tr En
Maden Atıkları Yönetmeliğinin Uygulanmasına İlişkin Açıklamalar « Geri
 22 Haziran, 2018

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca; madenlerin aranması, çıkarılması ve zenginleştirilmesinden kaynaklanan maden atıklarının yönetimine ilişkin usul ve esasların belirlendiği Maden Atıkları Yönetmeliği'nin 15.07.2015 tarih ve 29417 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandığı ve 15.07.2017 tarihinde yürürlüğe girdiği hatırlatılmaktadır.

Yönetmeliğin yürürlük tarihi itibariyle gelen görüş ve değerlendirmeler ile Bakanlığın tespitleri neticesinde, getirilen açıklamalara bazı ilave ve düzeltmelerin yapılması gerektiği mütalaa edilmiştir.

Bu çerçevede, Maden Atıkları Yönetmeliği'nin uygulanmasında; açıklama metni ve ek doğrultusunda iş ve işlem tesis edilecektir.

2656-1.pdf 2656-1.pdf (859,48 KB)
Diğer Duyurular Tüm Duyurular »

18. Yıllık Arap Yatırım Zirvesi ve 2019 Kadın Girişimciler Forumu
4 Temmuz, 2019
İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası'nın ilgide kayıtlı yazısında, Bahreyn Kralı Majesteleri Hamad bin Isa Al Khalifa'nın himayelerinde, Arap Odalar Birliği, Bahreyn Ticaret ve Sanayi Odası  ve Birleşmiş  Milletler Sanayi Geliştirme Otoritesi (UNIDO-ITPO Bahreyn) işbirliğinde, 18. Yıllık Arap Yatırım Zirvesi ile 2019 Kadın Girişimciler Yatırım Forumu'nun, 11-13 Kasım 2019 tarihlerinde Bahreyn'de düzenleneceği bildirilmektedir.  Zirve ve Forum'a ilişkin tüm detaylara iletişim bilgileri aşağıda sunulmuş olan görevliden ulaşılabilmektedir. Dr. Hashim Hussein UNIDO - ITPO/Bahreyn Başkanı Tel: +973 17 536 881/104 Faks: +973 17 536 883 Email: H.HUSSEIN@unido.org;  A.BARHOUMI@unido.org
Görüş ve Teklifler
4 Temmuz, 2019
Oda/Borsaların, iş dünyasının ve tüketicilerin; kredi kartı ile yapılan belli mal ve hizmet alımı harcamalarında taksit sayısının artırılmasına yönelik talepleri bir süredir kamuoyunda dillendirilmekte ve TOBB’a da bu yönde girişimlerde bulunması için başvurular yapılmaktadır.
Mozambik Uluslararası Ticaret Fuarı
4 Temmuz, 2019
TOBB'dan Odamıza gelen yazıda, Mozambik'in en önemli karma nitelikli uluslararası fuarı olan Mozambik Uluslararası Ticaret Fuarı'nın, 26 Ağustos - 1 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenleneceği bildirilmektedir.
IPARD 6. Başvuru Çağrı İlanı Duyurusu
4 Temmuz, 2019
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda; Tarım ve Orman Bakanlığı’nm ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, 08 Mayıs 2019 tarihinde 6. Başvuru Çağrı İlanı’na çıkmış bulunmaktadır. 6. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” adlı tedbir kapsamında başvurular kabul edilecektir.
Meksika - İş Birliği Teklifi
4 Temmuz, 2019
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Odamıza gelen yazıda; T.C. Ticaret Bakanlığı’nın yazısı ile Meksiko Ticaret Müşavirliğimizden alınan bir yazıya atfen, Müşavirliğimiz tarafından katılım sağlanan “Business Yucatan & Trade Opportunities” semineri kapsamında Yucatan Eyaleti’ndeki sağlık turizmi alanında gerçekleştirilebilecek yatırım projeleri hakkında bilgi edinildiği belirtilmekte olup, Yucatan Eyaleti Kalkınma Ajansı yetkililerince firmalarımızın bilgi ve deneyimlerinden istifade edilmek suretiyle ABD’li ve Kanadalı turistleri Meksika’da ağırlamaya yönelik firmalarımız ile ortak projeler gerçekleştirilebileceği bildirilmektedir.
SAMSUN TİCARET ve SANAYİ ODASI
Tel : +90 (362) 432 36 26
Faks : +90 (362) 432 90 55
E-Posta : samsuntso@samsuntso.org.tr