Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | www.samsuntso.org.tr
Dil değiştir : Tr En
Maden Atıkları Yönetmeliğinin Uygulanmasına İlişkin Açıklamalar « Geri
 22 Haziran, 2018

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca; madenlerin aranması, çıkarılması ve zenginleştirilmesinden kaynaklanan maden atıklarının yönetimine ilişkin usul ve esasların belirlendiği Maden Atıkları Yönetmeliği'nin 15.07.2015 tarih ve 29417 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandığı ve 15.07.2017 tarihinde yürürlüğe girdiği hatırlatılmaktadır.

Yönetmeliğin yürürlük tarihi itibariyle gelen görüş ve değerlendirmeler ile Bakanlığın tespitleri neticesinde, getirilen açıklamalara bazı ilave ve düzeltmelerin yapılması gerektiği mütalaa edilmiştir.

Bu çerçevede, Maden Atıkları Yönetmeliği'nin uygulanmasında; açıklama metni ve ek doğrultusunda iş ve işlem tesis edilecektir.

2656-1.pdf 2656-1.pdf (859,48 KB)
Diğer Duyurular Tüm Duyurular »

ROBETEX Turkey 2019
4 Ekim, 2019
“ROBETEX Turkey 2019” 2-3 Kasım 2019 tarihlerinde Odamız destekleriyle Antalya’da gerçekleştirilecektir. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan Robotex Turkey festivali dünyanın en büyük Robotik/Maker organizasyonlarından biri olan Robotex International’ın Türkiye partneridir.
Baca Kontrol ve Denetim Tebliği Taslağı
7 Ekim, 2019
Taslak hakkındaki görüş ve önerilerinizi, 21.10.2019 tarihi mesai saati sonunu kadar Odalar Birliğine iletilmek üzere, Odamıza gönderebilirsiniz.​ Taslak ve görüş bildirme formu>>
Zorunlu İstihdam Görüş Talebi
1 Ekim, 2019
Sayın Üyemiz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) alınan yazıda, Yatırım Ortamı İyileştirme ve Koordinasyon Kurulu (YOİKK) bünyesinde yer alan Çalışma Hayatı Çalışma Grubu eylemlerinden “Zorunlu istihdam alanlarının gözden geçirilmesi ve çerçeve mevzuatın oluşturulması” kapsamında yürürlükte olan mevzuat gereğince zorunlu istihdam alanlarının belirlenmesi kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda, kanunen bulundurmak zorunda olduğunuz istihdam alanlarının ekte yer alan tabloya işlenerek TOBB’a iletilmek üzere 3 Ekim 2019 mesai saati bitimine kadar Odamız Genel Sekreterliğine (E-posta: samsuntso@samsuntso.org.tr) bildirilmesi hususunu bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası
Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği Taslağı
17 Eylül, 2019
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı; 30.07.2008 tarih ve 26952 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği" ile atık yağların üretiminden bertarafına kadar,  çevreye zarar verecek şekilde doğrudan veya dolaylı bir biçimde alıcı ortama verilmesinin önlenmesine, geçici depolanmasına, taşınmasına, bertaraf edilmesine ilişkin teknik ve idari standartların oluşturulmasına,  geçici depolama, işleme ve bertaraf tesislerinin kurulması ile bu tesislerin çevreyle uyumlu yönetimi amacıyla gerekli prensip ve programların belirlenmesine dair usul ve esasları belirleme yetkisi kapsamında atık yağların yönetimine ilişkin yürütülen projelerin çıktılarıyla birlikte ülkemizde atık yağların yönetiminin daha etkin hale getirilmesi amacı ile  "Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği Taslağı" hazırlamıştır. Taslak hakkındaki görüş ve önerilerinizi 30.09.2019 tarihi mesai saati sonunu kadar odamıza gönderebilirsiniz. İlgili Taslak>>
Malezya’da TSE belgelerinin kabulü
4 Ekim, 2019
TOBB tarafından Odamıza gönderilen yazıda belirtildiği üzere; 02-05 Temmuz 2019 tarihlerinden TSE tarafından Malezya’ya düzenlenen ziyarette “Malezya’ya yangın malzemeleri ihracatı yapacak firmalarımızın TSE’nin akreditasyonu kapsamında aldıkları belgelerin Yangın Güvenliği Kurumu (BOMBA) tarafından kabul edilmesine dair yetkilendirme alınmıştır. Bu bağlamda Malezya’da bulunan yerli ve yabancı firmaların pasif ve aktif yangın koruma sistemleri alımında bundan böyle TSE tarafından verilen test raporlarını tanıyabileceği belirtilmektedir.
SAMSUN TİCARET ve SANAYİ ODASI
Tel : +90 (362) 432 36 26
Faks : +90 (362) 432 90 55
E-Posta : samsuntso@samsuntso.org.tr