Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | www.samsuntso.org.tr
Tel : +90 362 432 36 26 | İletişim
Dil değiştir : Tr En
"Güvenlik Raporu Tebliğ Taslağı” ile "Büyük Kaza Önleme Politika Belgesi Tebliğ Taslağı” hakkında « Geri
 10 Ağustos, 2018

30.12.2013 tarihli ve 28867 Mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkındaki Yönetmelik” gereğince üst seviyeli kuruluşların hazırlamaları gerekli olan güvenlik raporlarının 31/12/2018 tarihine kadar işyerlerince hazırlanması, mevzu bahis raporlarm Bakanlığa fiziksel olarak iletilmesi yerine işyerinde incelenmesi, raporlarda yer alan format yetersizliği yerine raporun bulunmaması halinde işin durdurulması ve ilgili konularda yasal düzenlemelerin gerçekleştirilmesi amacıyla Afet ve Acil Durum Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığının yetkili kılındığı kararlaştırılmıştır.

Bununla birlikte meri Yönetmelik, referans AB mevzuatı olan 96/82/EC SEVESO-II "Tehlikeli Maddeleri İçeren Büyük Kaza Risklerinin Kontrolünü İçeren AB Direktifi”ne paralel olarak hazırlanmış olan 2012/18/EC SEVESO-III Direktifinin yayımlanması ile birlikte güncellenmiştir.

Söz konusu değişikliklerden hareketle; Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliğ Genel Müdürlüğü tarafından "Güvenlik Raporu Tebliğ Taslağı” ile "Büyük Kaza Önleme Politika Belgesi Tebliğ Taslağı” hazırlanarak Birliğimiz görüşleri talep edilmektedir.

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığına gönderilecek Birliğimiz görüşlerinin hazırlanmasında değerlendirilmek üzere Taslaklara ilişkin görüş ve önerilerinizi 15/082018 tarihine kadar odamız genel sekreterliğine iletebilirsiniz.

Güvenlik Raporu tebliğ taslağı - Büyük kaza önleme politika belgesi tebliğ taslağı.pdf Güvenlik Raporu tebliğ taslağı - Büyük kaza önleme politika belgesi tebliğ taslağı.pdf (802,79 KB)
Diğer Duyurular Tüm Duyurular »
 
8. TET Ar-Ge Proje Pazarı Hk.
27 Temmuz, 2019
AR-GE Proje Pazarı vasıtasıyla Elektrik Elektronik ve Bilişim Sektörü’nün yüksek katma değerli üretim yapabilmesi, ihracatının sürdürülebilir kılınması, Üniversite-Sanayi işbirliği kültürünün yaygınlaştırılması amacı ile AR-GE projesi yapmak isteyen sanayi kuruluşlarının temsilcileri, üniversiteler, AR-GE kuruluşları ve teknopark çalışanları ile araştırmacıları bir araya getirerek aralarındaki iletişimi artırmak, AR-GE destek programlarına başvurulmasına destek olmak, sanayii ihtiyaçları ile buluşmaya katkı sağlayacak ortak proje önerilerinin oluşturulması hedeflenmektedir.
9. Müslüman Dünyası İş ve Yatırım Bölgesi (BIZ) Forumu
4 Temmuz, 2019
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden aldığımız bir yazıda; Malezya İslam İşbirliği Teşkilatı Uluslararası İş Geliştirme Merkezi (OICBC) işbirliğinde, İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) organizasyonunda, 9. Müslüman Dünyası İş ve Yatırım Bölgesi (BIZ) Forumu'nun, 4-6 Eylül 2019 tarihlerinde Kuala Lumpur Kongre Merkezi, Malezya'da düzenleneceği bildirilmektedir.
2019/16 Sayılı Genelge
4 Temmuz, 2019
Ticaret Bakanlığı'nın yazısı ekinde alınan, Suriye'de güvenlik altındaki bölgeler ile ülkemiz arasında gerçekleştirilecek ticarette, verilecek gümrük hizmetlerinin düzenlenmesi amacıyla hazırlanan 2019/16 sayılı Genelge ekte iletilmektedir.
İş Dünyası İçin Kişisel Verilerin Korunması Kanununa Uyum Kılavuzu
2 Ağustos, 2019
Faaliyetleri kapsamında Türkiye’de kişisel veri işlemekte olan tüm gerçek ve tüzel kişiler için birtakım yükümlülükler getiren 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, 07.04.2016 tarihli ve 29677 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu çerçevede, Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK) Başkanlığı, başta Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemine (VERBİS) kayıt yükümlülüğü olmak üzere, kişisel veri işleme envanteri hazırlanması, kişisel veri saklama ve imha politikası hazırlanması, aydınlatma yükümlülüğünün yerine getirilmesi ve ilgili kişilerin başvurularına cevap verilmesi gibi konularda rehber olması maksadıyla bir kılavuz hazırlamıştır. Bu kapsamda ileride oluşabilecek mağduriyetlere mahal vermemek adına ve ilgililerin konu hakkında bilgi edinebilmesi için, KVKK Başkanlığı tarafından hazırlanan İş Dünyası İçin Kişisel Verilerin Korunması Kanununa Uyum Kılavuzu,  ekte üyelerimizin erişimine sunulmuştur. Saygılarımızla
Antakya Medeniyetler Korosu Konseri
23 Temmuz, 2019
SAMSUN TİCARET ve SANAYİ ODASI
Tel : +90 (362) 432 36 26
Faks : +90 (362) 432 90 55
E-Posta : samsuntso@samsuntso.org.tr
KEP : samsuntso@hs03.kep.tr
Adres : Hançerli Mah. 216.Sk. No:8 İLKADIM / SAMSUN
Samsun TSO web.TV
Samsun TSO Açılım Dergisi
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | Facebook Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | YouTube Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | Twitter Samsun Ticaret ve Sanayi Odası | RSS
Bilgi Edinme | Telefon Rehberi | Görüş ve Öneri | Üye Bilgi Güncelleme | Hesap Numaraları | Sıkça Sorulan Sorular
Site Haritası | Web Mail | Mobil Site | E-Organ
Ticaret Sicil Gazetesi | Müteahhitlik Karnesi | Marka/Patent Araştır | Fire ve Zaiyat Oranları | Sermaye Piyasa Verileri
Mükellef Bilgileri Bildirimi | Yatırım Teşvik Mevzuatı | NACE Kodu Sorgula | Kamu İhale Bülteni
Barkod İşlemleri | Resmi Gazete | Fuar Rehberi | Mevzuat Ara | M.E.R.S.İ.S
Samsun TSO Eğitim Vakfı | Hizmet Standartları | Basında Biz | Raporlar | İstatistik | Ekonomik Bülten
TOBB - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Enflasyonla Topyekün Mücadele Blacksea Enterprise Europe Network Samsun AB Bilgi Merkezi Blacksea Enterprise Europe Network Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOSGEB Resmi Web Sitesi KGF: Kredi Garanti Fonu KOBİ Bilgi Sitesi Rekabet Kurumu Rekabet Kurumu