|
|
|
2 Kasım, 2018
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) İran Ulusal Komitesi’nin yazısına atfen, İran Ticaret Sanayiler Madenler ve Tarım Odası tarafından, 2-3 Aralık 2018 tarihlerinde, Tahran’da 2. EİT Kamu ve Özel Sektör Enerji-Petrokimya Konsorsiyumu/Şirketleri etkinliğinin düzenleneceği belirtilmektedir.
Söz konusu etkinliğe İran’da petrol ve enerji konularının önde gelen bürokratları ve yetkilileri, bölge Odaların temsilcileri, bölge ülkelerin Büyükelçileri, İslam Kalkınma Bankası ve Asya Kalkınma Bankası yetkilileri ile İran şirketlerinin üst düzey temsilcilerinin katılımlarının beklendiği ifade edilmektedir.
Etkinliğin taslak gündemi ve etkinlikle ilgili önemli bilgiler içeren kavram kağıdı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin web sitesinin (www.tobb.org.tr) “Hizmetler/Uluslararası İş İmkanları-Ülke Duyuruları-İran bölümünde yer almaktadır.
Konuyla ilgili detaylı bilgi ve katılım bildirmek için aşağıda irtibat bilgileri verilen EİT TSO Genel Sekreterliği ve EİT TSO İran Ulusal Komitesi ile irtibata geçilebilir.
EİT TSO İletişim: E-posta: ecocci@tobb.org.tr; Tel: 0212 924 3973
EİT TSO İran Ulusal Komitesi İletişim: E-posta: ecochamber@gmail.com; Tel: +98 21 85732533
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fas İhale Duyurusu |
5 Aralık, 2019 |
Fas İhale Duyurusu
TOBB'dan Borsamıza ulaşan yazıda FAS Sağlık Bakanlığı tıbbi ve medikal malzeme ithalatı için, Sağlık Bakanlığına bağlı olan İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilen "özel izin", "tescil belgesi"nin yanısıra "tescil başvurusu alındı belgesi" veya "usulüne göre onaylanmış faturaların" sunulması gerektiği yönünde bir düzenleme yapıldığı; ancak ekte yer alan sirküler içerisinde yer alan listede bahsi geçen ürünlerin söz konusu izin ve tescil uygulamasına tabi tutulmayacağı belirtilmektedir.
Yazıda söz konusu ürünlerin ülkemizden Fas'a ithali sırasında ilgili kamu kurumundan belge temini ve izin süreci ithalat sürelerini ve maliyetlerini artırma ihtimali bulunduğu ifade edilmektedir.
Detaylı Bilgi etke verilmiştir |
|
|
|
Telif Hakları Hk. |
5 Aralık, 2019 |
TOBB'dan Odamıza gelen yazıda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun 41inci maddesi kapsamında Meslek Birlikleri tarafından açıklanan tarifeler ve ortak tarifeler üzerinde uzlaşma sağlanamaması ve sözleşme yapılamaması halinde müzakere edilmesi amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın uygun görüşü ile oluşturulan Uzlaştırma Komisyonu'nun toplanması için başvuru hakkına sahip olduğu belirtilmiştir.
|
|
|
|
SENA 2020-Güvenlik Fuarı |
5 Aralık, 2019 |
TOBB'dan Odamıza gelen yazıda, Tunus Fuarlar, Sergiler ve Kongreler Merkezi Genel Müdürü Sami Chamekh'in, 26 Şubat - 1 Mart 2020 tarihlerinde Kram Fuar Merkezi'nde düzenlenecek Kuzey Afrika Güvenlik Sergisi "SENA 2020"ye ülkemizden de katılım sağlanmasına dair ilettiği mektuba atfen, SENA 2020'nin güvenlik konusunda Afrika'da düzenlenen en büyük etkinlik olduğu, 20 binden fazla ziyaretçi ve 150 firma ile 30 resmi heyetin katılımının beklendiği, serginin çeşitli güvenlik konularında son teknolojileri tanıtma ve keşfetme imkanı sağladığı, fuarın üretici, toptan ve perakende alıcı, tesisatçı ve kullanıcıları buluşturan profesyonel bir buluşma yeri olduğu, fuar marjında çalıştaylar, konferanslar ve ikili görüşmelerin düzenleneceği belirtilmektedir. |
|
|
|
|
|
Arnavutluk Özel Sektör Heyet Toplantısı |
26 Kasım, 2019 |
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) alınan bir yazıda, Arnavutluk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (UCCIAL) ve Arnavutluk-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (ATTSO) iş birliğinde, 2 Aralık 2019 tarihinde Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, "Arnavutluk-Türkiye Ekonomi ve Yatırım Konferansı" düzenleneceği ifade edilmektedir.
|
|
|
|